HJEMMELAGET COTTAGE CHEESE - VERDENS MELKEDAG 1. JUNI

HJEMMELAGET COTTAGE CHEESE - VERDENS MELKEDAG 1. JUNI

Verdens melkedag... Her i huset går det mye i melk og melkeprodukter. Minsten er aller mest glad i å drikke surmelk, størstegutten sluker flere melkeglass til hvert måltid og eldstejenta lager smoothie med blant annet melk og bær. Vi har i over 50 år hatt en tettemelk-kultur gående på gården som gir oss masse gode næringsstoffer, som "mates" jevnlig med melk.    Vi er flere i familien som er veldig glad i cottage cheese, så nå ville vi prøve å lage det selv. Og det var lettere enn jeg ante.... Jeg tok utgangspunkt i det jeg hadde i kjøleskapet.. Melk...

Les mer →


Lag enkle desserter og kaker med syltetøy i mai

Lag enkle desserter og kaker med syltetøy i mai

I mai-måned skal det gjerne lages fest opptil flere ganger. Hvorfor ikke slå til med et deilig dessertbord med porsjonskaker? Her kommer oppskrift på tre enkle desserter, som lages enkelt på få minutter. MARENGS MED SOLBÆRSYLTETØY Til denne desserten har jeg brukt Galåvolden sine små marengsbunner. Disse knuses og fordeles i glass. Pisk krem av fløte, evt blandet med vaniljekrem, og fordel i glassene oppå marengsen. Fyll deretter på med solbærsyltetøy, hakket sjokolade og friske bær til pynt. TILSLØRTE VILLMARKSJENTER Denne desserten lages av sprøstekt havrekjeks (Bixit), pisket seterrømme, krydret blåbær og krydret tyttebær. Begynn med å kjøre kjeksen i...

Les mer →


Hjemmelaget smoothie laget av norske bær, for eksempel blåbær eller solbær

Smoothieoppskrifter

Smoothie er alltid populært hos oss, om det er som drikke til frokost, som et mellommåltid eller som kveldsmat servert med granola. Her får du oppskrifter på blåbærsmoothie og solbærsmoothie.

Les mer →


Pepperkaker servert med blåmuggosten Edel blå fra Gangstad og eple med granskudd fra Røyland Gård

Pepperkaker med blåmuggost og eple med granskudd

Kosen er i gang! Førjulskos på jobb, kveldskos i sofaaen, lange helgefrokoster. Julekosen er offisielt i gang og det er på tide å sette pepperkaker med blåmuggost på bordet.  Vi elsker en god ostekveld, og blir mer og mer opptatt av å bruke norske oster. Vi har i lang tid hatt blåmuggostene fra Gangstad som en av våre største favoritter, og de er ikke mindre aktuelle nå som Nidelven blå også er kåret til verdens beste ost. Noen ganger holder det med en ost og ett tilbehør. I førjulstida er det helt på sin plass å servere blåmuggost sammen med...

Les mer →