Oppskrifter og Serveringstips — ren mat
Gunnar Sagstuen
Lag enkle desserter og kaker med syltetøy i mai
I mai-måned skal det gjerne lages fest opptil flere ganger. Hvorfor ikke slå til med et deilig dessertbord med porsjonskaker? Her kommer oppskrift på tre enkle desserter, som lages enkelt på få minutter. MARENGS MED SOLBÆRSYLTETØY Til denne desserten har jeg brukt Galåvolden sine små marengsbunner. Disse knuses og fordeles i glass. Pisk krem av fløte, evt blandet med vaniljekrem, og fordel i glassene oppå marengsen. Fyll deretter på med solbærsyltetøy, hakket sjokolade og friske bær til pynt. TILSLØRTE VILLMARKSJENTER Denne desserten lages av sprøstekt havrekjeks (Bixit), pisket seterrømme, krydret blåbær og krydret tyttebær. Begynn med å kjøre kjeksen i...
Gunnar Sagstuen
HJEMMELAGET COTTAGE CHEESE - VERDENS MELKEDAG 1. JUNI
Verdens melkedag... Her i huset går det mye i melk og melkeprodukter. Minsten er aller mest glad i å drikke surmelk, størstegutten sluker flere melkeglass til hvert måltid og eldstejenta lager smoothie med blant annet melk og bær. Vi har i over 50 år hatt en tettemelk-kultur gående på gården som gir oss masse gode næringsstoffer, som "mates" jevnlig med melk. Vi er flere i familien som er veldig glad i cottage cheese, så nå ville vi prøve å lage det selv. Og det var lettere enn jeg ante.... Jeg tok utgangspunkt i det jeg hadde i kjøleskapet.. Melk...
Gunnar Sagstuen
Smoothieoppskrifter
Smoothie er alltid populært hos oss, om det er som drikke til frokost, som et mellommåltid eller som kveldsmat servert med granola. Her får du oppskrifter på blåbærsmoothie og solbærsmoothie.
Siste innlegg