Oppskrifter og Serveringstips

HJEMMELAGET COTTAGE CHEESE - VERDENS MELKEDAG 1. JUNI

HJEMMELAGET COTTAGE CHEESE - VERDENS MELKEDAG 1. JUNI

Verdens melkedag... Her i huset går det mye i melk og melkeprodukter. Minsten er aller mest glad i å drikke surmelk, størstegutten sluker flere melkeglass til hvert måltid og eldstejenta lager smoothie med blant annet melk og bær. Vi har i over 50 år hatt en tettemelk-kultur gående på gården som gir oss masse gode næringsstoffer, som "mates" jevnlig med melk.    Vi er flere i familien som er veldig glad i cottage cheese, så nå ville vi prøve å lage det selv. Og det var lettere enn jeg ante.... Jeg tok utgangspunkt i det jeg hadde i kjøleskapet.. Melk...

Les mer →


Lag enkle desserter og kaker med syltetøy i mai

Lag enkle desserter og kaker med syltetøy i mai

I mai-måned skal det gjerne lages fest opptil flere ganger. Hvorfor ikke slå til med et deilig dessertbord med porsjonskaker? Her kommer oppskrift på tre enkle desserter, som lages enkelt på få minutter. MARENGS MED SOLBÆRSYLTETØY Til denne desserten har jeg brukt Galåvolden sine små marengsbunner. Disse knuses og fordeles i glass. Pisk krem av fløte, evt blandet med vaniljekrem, og fordel i glassene oppå marengsen. Fyll deretter på med solbærsyltetøy, hakket sjokolade og friske bær til pynt. TILSLØRTE VILLMARKSJENTER Denne desserten lages av sprøstekt havrekjeks (Bixit), pisket seterrømme, krydret blåbær og krydret tyttebær. Begynn med å kjøre kjeksen i...

Les mer →


Gunnar Sagstuen
GROVE LAPPER

GROVE LAPPER

Nydelige lapper fulle av fiber, perfekt til utelunsj eller en deilig helgefrokost. Til ca 12 store lapper trenger du: 4 dl havregryn 1 dl grov sammalt hvete 1 dl grov sammalt rug 2 dl hvete 1 ts salt 2 ss sukker 2 ts natron 1 ts kardemomme 3 dl melk 3 dl surmelk 4 egg 1 dl smeltet smør Bland alt det tørre. Rør inn melk, surmelk og egg. Rør til slutt inn smeltet smør. La røra svelle i 15 min. Stek gjerne på steketakke, men stekepanne fungerer også fint :-)  Server med ditt favorittsyltetøy og rømme eller brunost.

Les mer →


Gele til ost. Gele av krekling og tyttebær servert sammen med ost og kjeks. En nydelig kombinasjon

Krekling og tyttebær - en sjult skatt skal bli ny!

En gelé perfekt balansert, fyldig, rund og fruktig. Nydelig smak og silkemyk - lett duvende konsistens! Så god at den har fått Spesialitetmerket for unik smak. En favoritt blant kjennere og oss selv, men hvorfor ryker den ikke ut av butikken? Dette har vi også lurt på, og vi har kommet frem til at krekling spesielt, men også kombinasjonen av krekling og tyttebær er ukjent for de aller aller fleste. Det blir dermed ikke den som blir med kunden ut av butikken. Nå på supertilbud - HALV PRIS I NETTBUTIKKEN! Vi skal nå tømme lageret for Krekling og tyttebær, og...

Les mer →