Gunnar Sagstuen
Biscotti med et hint av jul
Småkaker til jul er en tradisjon hos mange. Hos oss er det mormor som inviterer til bakehelg, og ordner syv slag for alle barn og barnebarn. Hva som bakes er nokså tradisjonelt, men innimellom kommer det nye favoritter inn på lista. Et år lagde vi biscotti. Vi tok utgangspunkt i Trines matblogg sin oppskrift "Verdens beste biscotti". Disse er rett og slett så gode, så de har fått fast plass i vårt bakesortiment. Jeg bruker ofte krydret tyttebær i kaker og bakst. Krydderne i syltetøyet; kanel, nellik, allehånde og vanilje gir en nydelig rund og god smak med et hint...
Gunnar Sagstuen
Pepperkaker med blåmuggost og eple med granskudd
Kosen er i gang! Førjulskos på jobb, kveldskos i sofaaen, lange helgefrokoster. Julekosen er offisielt i gang og det er på tide å sette pepperkaker med blåmuggost på bordet. Vi elsker en god ostekveld, og blir mer og mer opptatt av å bruke norske oster. Vi har i lang tid hatt blåmuggostene fra Gangstad som en av våre største favoritter, og de er ikke mindre aktuelle nå som Nidelven blå også er kåret til verdens beste ost. Noen ganger holder det med en ost og ett tilbehør. I førjulstida er det helt på sin plass å servere blåmuggost sammen med...
Gunnar Sagstuen
HJEMMELAGET COTTAGE CHEESE - VERDENS MELKEDAG 1. JUNI
Verdens melkedag... Her i huset går det mye i melk og melkeprodukter. Minsten er aller mest glad i å drikke surmelk, størstegutten sluker flere melkeglass til hvert måltid og eldstejenta lager smoothie med blant annet melk og bær. Vi har i over 50 år hatt en tettemelk-kultur gående på gården som gir oss masse gode næringsstoffer, som "mates" jevnlig med melk. Vi er flere i familien som er veldig glad i cottage cheese, så nå ville vi prøve å lage det selv. Og det var lettere enn jeg ante.... Jeg tok utgangspunkt i det jeg hadde i kjøleskapet.. Melk...
Gunnar Sagstuen
Lag enkle desserter og kaker med syltetøy i mai
I mai-måned skal det gjerne lages fest opptil flere ganger. Hvorfor ikke slå til med et deilig dessertbord med porsjonskaker? Her kommer oppskrift på tre enkle desserter, som lages enkelt på få minutter. MARENGS MED SOLBÆRSYLTETØY Til denne desserten har jeg brukt Galåvolden sine små marengsbunner. Disse knuses og fordeles i glass. Pisk krem av fløte, evt blandet med vaniljekrem, og fordel i glassene oppå marengsen. Fyll deretter på med solbærsyltetøy, hakket sjokolade og friske bær til pynt. TILSLØRTE VILLMARKSJENTER Denne desserten lages av sprøstekt havrekjeks (Bixit), pisket seterrømme, krydret blåbær og krydret tyttebær. Begynn med å kjøre kjeksen i...
Siste innlegg