Biscotti med et hint av jul

Verdens beste biscotti med smak av jul. Biscotti tilsatt krydret tyttebærsyltetøy fra Røyland Gård
Småkaker til jul er en tradisjon hos mange. Hos oss er det mormor som inviterer til bakehelg, og ordner syv slag for alle barn og barnebarn. Hva som bakes er nokså tradisjonelt, men innimellom kommer det nye favoritter inn på lista. Et år lagde vi biscotti. Vi tok utgangspunkt i Trines matblogg sin oppskrift "Verdens beste biscotti". Disse er rett og slett så gode, så de har fått fast plass i vårt bakesortiment. 
Jeg bruker ofte krydret tyttebær i kaker og bakst. Krydderne i syltetøyet; kanel, nellik, allehånde og vanilje gir en nydelig rund og god smak med et hint av jul. Jeg ønsket derfor å lage biscotti med krydret tyttebær, og de ble sååå gode, at jeg deler oppskriften med dere.    
Biscotti laget av Trines Matblogg sin oppskrift tilsatt krydret tyttebær
(Oppskriften "Verdens beste biscotti" fra Trines Matblogg - tilsatt krydret tyttebær)
DU TRENGER (til ca 70 kjeks):
200 g grovhakkede mandler
3 eggeplommer
250 g sukker
1 ss "ekte" vaniljesukker, eller frøene fra en vaniljestang
3 eggehvitter
1 klype salt
1 1/2 sitron - kun skallet
400 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
160 g krydret tyttebær (1 glass)
SLIK GJØR DU:
Rist mandlene forsiktig i stekepannen. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker med en håndmikser til det blir litt kremete. Visp eggehvittene stive med en klype salt. Vend forsiktig eggehvittene inn i "eggekremen" litt av gangen. Tilsett mandler og revet sitronskall, og rør deretter siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn. Tilslutt tilsettet krydret tyttebær. Deigen som nå er ganske klissete fordeles til tre "brød" på et bakepapirkledt stekebrett, som er ca 6 cm brede og 2 cm høye. Stek biscottiene ved 175 grader i ca 30 minutter, eller til de er passe stekt. Ta "brødene" umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca 1,5-2 cm brede skiver, på skrå. La biscottiene avkjøle på en bakerist. Oppbevar i tett kakeboks.
Verdens beste biscotti med julesmak     Verdens beste biscotti med julesmak 
For oss som er glade i noe til kaffen, er disse kakene heeelt nydelige. De passer også godt til å dyppe i kakao eller til et glass god vin.
Har du prøvd å bruke våre produkter i kaker eller bakst? Da vil vi veldig gjerne høre det - om det ble vellykket eller ikke ;-)
Trenger du krydret tyttebær fra nettbutikken? Snarvei til butikken finner du her.
Biscotti med krydret tyttebær. Julekaker, en av de syv sorter

Eldre poster Nye poster

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres