Om oss

Litt om oss

Da Pernille og Gunnar tok over gården i 2012 ønsket vi å skape vår egen arbeidsplass her hjemme på gården. Vi ønsket å utnytte ressursene som finnes i naturen rundt oss, og vi ønsket å lage gode smaker.

Vi ønsker å lage så bærekraftige og rene produkter som mulig og benytter derfor ingen konserveringsmidler i våre produkter. Men aller viktigst... Det skal være norske råvarer. Vi benytter kun norsk frukt og bær, og så langt vi vet, er vi den eneste produsenten som leverer i hele Norge, som er kompromissløse på dette punktet. 

Vi syns Norge har litt å gå på når det kommer til å skape vår egen matultur, men ser tendenser til at mange nå velger å servere norske gode oster med tilbehør av f.eks norske ville bær, frukt og granskudd, isteden for fiken. Det digger vi!

Men til syvende og sist er målet at du som kunde skal bruke våre produkter fordi du syns de gjør god mat - enda bedre!

Men historien startet ikke der..

Røyland Gård er en familiebedrift og har vært i familien Sagstuens eie siden 1979. Da kjøpte Marit og Frank Sagstuen gården for kr 360.000,- og flyttet fra en leilighet i Kristiansand og opp til Engesland. Fra å være et avsidesliggende bruk, uten vei, innlagt vann og kloakk, bygde Marit og Frank opp en flott gjestegård med restaurant på låven, et eget gårdstårn, utleiehytter samt en nydelig opparbeidet hage. Det tok ikke lang tid før gjestene meldte sin ankomst. De ble servert hjemmelaget elgsuppe fra bålgryta i hagen, og fikk handle med seg alle slags hjemmelagde produkter av naturens råvarer. Etterspørselen etter Marits nydelige marmelader nådde Spesialgrossisten, som banket på døra og ville ha varene ut i dagligvaren. Pernille og Gunnar var allerede inne i driften, og sammen skapte de tre produkter salgbare for grossisten - Krydret tyttebær, krydret blåbær og eple med granskudd. Flere av Røylands produkter stammer fra Marit sine oppskriftsbøker, og andre har Marit og Pernille smakt seg frem til sammen. Den dag i dag blir Marit invitert opp når nye produkter skal utformes. For begge syns det er noe eget med det som kommer rett fra jorda til bordet, det som sankes og plukkes for hånd.

Du finner oss en drøy times kjøretur fra både Arendal og Kristiansand i Birkenes kommune, nærmere bestemt i bygda Engesland.