Lag enkle desserter og kaker med syltetøy i mai

Lag enkle desserter og kaker med syltetøy i mai

I mai-måned skal det gjerne lages fest opptil flere ganger. Hvorfor ikke slå til med et deilig dessertbord med porsjonskaker? Her kommer oppskrift på tre enkle desserter, som lages enkelt på få minutter.

MARENGS MED SOLBÆRSYLTETØY

Til denne desserten har jeg brukt Galåvolden sine små marengsbunner. Disse knuses og fordeles i glass. Pisk krem av fløte, evt blandet med vaniljekrem, og fordel i glassene oppå marengsen. Fyll deretter på med solbærsyltetøy, hakket sjokolade og friske bær til pynt.

TILSLØRTE VILLMARKSJENTER

Denne desserten lages av sprøstekt havrekjeks (Bixit), pisket seterrømme, krydret blåbær og krydret tyttebær. Begynn med å kjøre kjeksen i foodprosessor til de er helt knust. Fordel i langpanne og stek i stekeovn på 150 grader, til de er gylne. Rør underveis så kjeksen ikke blir svidd. Avkjøl (nå kan kjeksen oppbevares i tett boks i opptil ett år). 

Ha en god spiseskje sprøstekt kjeks i glassene, legg deretter i pisket seterrømme, krydret blåbær, kjeks, rømme, krydret tyttebær, kjeks, rømme og pynt med friske blåbær.

SMÅ BLØTKAKER

Dersom disse kakene skal stå lenge fremme, kan de med fordel lages i rette glass. Da slipper du at de siger ut før gjestene er klare for dessert... De kan fylles slik du liker det best, her er min versjon.

Trykk ut runde kaker av en 3-delt sukkerbunn. Dynk hver bunn med melk eller juice. Lag 1: vaniljekrem og banan. Lag 2: Klaras bringebærsyltetøy og krem. Lag 3: krem og friske bær.

Da er vi klare for både konfirmasjoner, jubileum og 17. mai. Disse dessertene er også nydelige i sommermånedene når de norske bærene er på topp. Enkelt og veldig, veldig godt! Velbekomme :-)


Eldre poster Nye poster

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres