VAFFELDAGEN 25. MARS

Vafler med syltetøy fra Røyland Gård

Lunsjvafler eller luksusvafler, eller kanskje ost og skinkevafler eller turvafler? Vafler kan du lage i alle varianter. De kan være mettende og sunne, servert med pålegg til et måltid, eller i den andre enden av skalaen; søte og gode servert med is til kaffen. Uansett er det raskt å lage, og røra kan gjerne lages på forhånd. Her kommer oppskrift på både ost- og skinkevafler grove lunsjvafler og søte luksusvafler.

 

OST- OG SKINKEVAFLER

Gir ca 8 vaffelplater

50 g sammalt hvete grov

100 g havregryn

100 g hvetemel

2 ts sukker

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

4 dl melk

3 egg

75 g smør

100 g raspet gulost

100 g strimlet påleggskinke

Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett melk, egg og deretter smeltet smør. La røren svelle i 10-15 minutter. Rør inn revet ost og strimlet skinke. Server gjerne med myntegelé eller syltetøy etter eget ønske. Velbekomme!

For video av hvordan man lager ost- og skinkevaflene se HER

GROVE LUNSJVAFLER

Gir ca 12 vaffelplater

 200 g sammalt hvete grov

150 g havregryn

150 g hvetemel

50 g sukker

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ts kardemomme

5 dl melk

2 dl surmelk/tjukkmjølk (evt melk)

4 egg

75 g smør

Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett melk, surmelk og egg. Tilslutt tilsettes smeltet smør. La røren svelle i 15-30 minutter før steking. Dersom røren blir for tykk, tilsett litt mer melk. Server gjerne med ost og skinke eller syltetøy med mye bær. Velbekomme!

LUKSUSVAFLER

Gir ca 10-12 vaffelplater

3 egg

1 dl sukker

500 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

4 dl melk

2,5 dl fløte

100 g smeltet smør

Bland alt det tørre i en bakebolle. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Rør inn melk og fløte i det tørre. Rør deretter inn eggedosisen, tilslutt tilsettes smeltet smør. La røren svelle i 15 min før steking. Server med deilig syltetøy og rømme, og gjerne is på siden av. Velbekomme!


Eldre poster Nye poster

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres