Lunsjvafler eller luksusvafler, eller kanskje ost og skinkevafler eller turvafler? Vafler kan du lage i alle varianter. De kan være mettende og sunne, servert med pålegg til et måltid, eller i den andre enden av skalaen; søte og gode servert med is til kaffen. Uansett er det raskt å lage, og røra kan gjerne lages på forhånd. Her kommer oppskrift på både ost- og skinkevafler grove lunsjvafler og søte luksusvafler.
OST- OG SKINKEVAFLER
Gir ca 8 vaffelplater
50 g sammalt hvete grov
100 g havregryn
100 g hvetemel
2 ts sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
4 dl melk
3 egg
75 g smør
100 g raspet gulost
100 g strimlet påleggskinke
Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett melk, egg og deretter smeltet smør. La røren svelle i 10-15 minutter. Rør inn revet ost og strimlet skinke. Server gjerne med myntegelé eller syltetøy etter eget ønske. Velbekomme!
For video av hvordan man lager ost- og skinkevaflene se HER
GROVE LUNSJVAFLER
Gir ca 12 vaffelplater
200 g sammalt hvete grov
150 g havregryn
150 g hvetemel
50 g sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
5 dl melk
2 dl surmelk/tjukkmjølk (evt melk)
4 egg
75 g smør
Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett melk, surmelk og egg. Tilslutt tilsettes smeltet smør. La røren svelle i 15-30 minutter før steking. Dersom røren blir for tykk, tilsett litt mer melk. Server gjerne med ost og skinke eller syltetøy med mye bær. Velbekomme!
LUKSUSVAFLER
Gir ca 10-12 vaffelplater
3 egg
1 dl sukker
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
4 dl melk
2,5 dl fløte
100 g smeltet smør
Bland alt det tørre i en bakebolle. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Rør inn melk og fløte i det tørre. Rør deretter inn eggedosisen, tilslutt tilsettes smeltet smør. La røren svelle i 15 min før steking. Server med deilig syltetøy og rømme, og gjerne is på siden av. Velbekomme!