Oppskrifter og Serveringstips — røyland gård
Gunnar Sagstuen
HJEMMELAGET COTTAGE CHEESE - VERDENS MELKEDAG 1. JUNI
Verdens melkedag... Her i huset går det mye i melk og melkeprodukter. Minsten er aller mest glad i å drikke surmelk, størstegutten sluker flere melkeglass til hvert måltid og eldstejenta lager smoothie med blant annet melk og bær. Vi har i over 50 år hatt en tettemelk-kultur gående på gården som gir oss masse gode næringsstoffer, som "mates" jevnlig med melk. Vi er flere i familien som er veldig glad i cottage cheese, så nå ville vi prøve å lage det selv. Og det var lettere enn jeg ante.... Jeg tok utgangspunkt i det jeg hadde i kjøleskapet.. Melk...
Gunnar Sagstuen
GROVE LAPPER
Nydelige lapper fulle av fiber, perfekt til utelunsj eller en deilig helgefrokost.
Til ca 12 store lapper trenger du:
4 dl havregryn
1 dl grov sammalt hvete
1 dl grov sammalt rug
2 dl hvete
1 ts salt
2 ss sukker
2 ts natron
1 ts kardemomme
3 dl melk
3 dl surmelk
4 egg
1 dl smeltet smør
Bland alt det tørre. Rør inn melk, surmelk og egg. Rør til slutt inn smeltet smør. La røra svelle i 15 min. Stek gjerne på steketakke, men stekepanne fungerer også fint :-)
Server med ditt favorittsyltetøy og rømme eller brunost.
Gunnar Sagstuen
Smoothieoppskrifter
Smoothie er alltid populært hos oss, om det er som drikke til frokost, som et mellommåltid eller som kveldsmat servert med granola. Her får du oppskrifter på blåbærsmoothie og solbærsmoothie.
Siste innlegg