HJEMMELAGET COTTAGE CHEESE - VERDENS MELKEDAG 1. JUNI

HJEMMELAGET COTTAGE CHEESE - VERDENS MELKEDAG 1. JUNI

Verdens melkedag... Her i huset går det mye i melk og melkeprodukter. Minsten er aller mest glad i å drikke surmelk, størstegutten sluker flere melkeglass til hvert måltid og eldstejenta lager smoothie med blant annet melk og bær. Vi har i over 50 år hatt en tettemelk-kultur gående på gården som gir oss masse gode næringsstoffer, som "mates" jevnlig med melk. 

 

Vi er flere i familien som er veldig glad i cottage cheese, så nå ville vi prøve å lage det selv. Og det var lettere enn jeg ante....

Jeg tok utgangspunkt i det jeg hadde i kjøleskapet.. Melk og kefir. Et raskt googlesøk viste at det er mange måter å gjøre det på. Det kan lages med kun kefir, med melk, yoghurt og eddik eller sitron. Jeg benyttet 1 liter H melk og 0,35 liter Kefir.

  

Jeg varmet opp melken til rett før kokepunktet. Deretter hadde jeg i kefiren og rørte godt, til melken skilte seg og det ble klumpete. Jeg silte massen i et klede og hadde den ferdige cottage cheesen i en skål for avkjøling. Resultatet ble skikkelig bra! Dette kan fort bli en sommerslager hos oss :-) 

 

Neste gang vil jeg teste med litt salt, men er skikkelig fornøyd med resultatet.  Må selvsagt serveres med sommerens beste ostetilbehør - nemlig rips med vanilje :-)


Eldre poster

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres