Oppskrifter og Serveringstips — bringebærsyltetøy
Gunnar Sagstuen
Lag enkle desserter og kaker med syltetøy i mai
I mai-måned skal det gjerne lages fest opptil flere ganger. Hvorfor ikke slå til med et deilig dessertbord med porsjonskaker? Her kommer oppskrift på tre enkle desserter, som lages enkelt på få minutter. MARENGS MED SOLBÆRSYLTETØY Til denne desserten har jeg brukt Galåvolden sine små marengsbunner. Disse knuses og fordeles i glass. Pisk krem av fløte, evt blandet med vaniljekrem, og fordel i glassene oppå marengsen. Fyll deretter på med solbærsyltetøy, hakket sjokolade og friske bær til pynt. TILSLØRTE VILLMARKSJENTER Denne desserten lages av sprøstekt havrekjeks (Bixit), pisket seterrømme, krydret blåbær og krydret tyttebær. Begynn med å kjøre kjeksen i...
Gunnar Sagstuen
GROVE LAPPER
Nydelige lapper fulle av fiber, perfekt til utelunsj eller en deilig helgefrokost.
Til ca 12 store lapper trenger du:
4 dl havregryn
1 dl grov sammalt hvete
1 dl grov sammalt rug
2 dl hvete
1 ts salt
2 ss sukker
2 ts natron
1 ts kardemomme
3 dl melk
3 dl surmelk
4 egg
1 dl smeltet smør
Bland alt det tørre. Rør inn melk, surmelk og egg. Rør til slutt inn smeltet smør. La røra svelle i 15 min. Stek gjerne på steketakke, men stekepanne fungerer også fint :-)
Server med ditt favorittsyltetøy og rømme eller brunost.
Siste innlegg