Krekling og tyttebær - en sjult skatt skal bli ny!

Gele til ost. Gele av krekling og tyttebær servert sammen med ost og kjeks. En nydelig kombinasjon
En gelé perfekt balansert, fyldig, rund og fruktig. Nydelig smak og silkemyk - lett duvende konsistens! Så god at den har fått Spesialitetmerket for unik smak. En favoritt blant kjennere og oss selv, men hvorfor ryker den ikke ut av butikken? Dette har vi også lurt på, og vi har kommet frem til at krekling spesielt, men også kombinasjonen av krekling og tyttebær er ukjent for de aller aller fleste. Det blir dermed ikke den som blir med kunden ut av butikken.

Nå på supertilbud - HALV PRIS I NETTBUTIKKEN!

Vi skal nå tømme lageret for Krekling og tyttebær, og selger ut våre siste glass TIL HALV PRIS!
Benytt sjansen og få et av våre beste produkter til en fantastisk tilbudspris.

 

Krekling og tyttebær gelé til vilt og ost.

Viltgelé

Lyng og mose, fjell og skog. Høst i heia, den klare høstluften. Dette har vi puttet på glass. Vår ideologi om å utnytte skogens ressurser resulterte i vårt kanskje aller beste produkt. Krekling og tyttebær er fantastisk god til ost, men den gir viltmiddagen en ekstra dimensjon. Vi har dermed planer om å la geleen få komme inn i middagsserien, med navnet "viltgelé".
Geleen er nydelig som tilbehør servert ved siden av viltmiddagen, men kan også heve smaken på gryta og sausen. Vi har laget en enkel og supergod viltsaus som passer til alle typer vilt.

KREMET VILTSAUS MED KREKLING OG TYTTEBÆR
(4-6 porsjoner)

Dette trenger du:

1 glass Røyland Krekling og Tyttebær
½ ss smør (eller margarin)
1 sjalottløk (ca. 30 g), finhakket
2 ts sukker
2 ½ dl redusert viltkraft
1 dl kremfløte
Maisenna til jevning
Salt og pepper
Evt. litt sukkerkulør

Slik gjør du:

  1.  Smelt smør i en liten kjele på middels sterk varme, tilsett sjalottløk og stek til den er blank.

  2. Ha i Røyland Krekling og Tyttebær, ha i sukker og la det småkoke 1-2 minutter.

  3. Hell på kraft, kok videre 2-3 minutter, tilsett fløte og la det småkoke ca. 5 minutter.

  4. Smak til med salt og pepper, jevn med maisenna til ønsket tykkelse. Ønsker du en litt mørkere saus tilsett litt sukkerkulør.

 Tips:

Fløte kan erstattes med Crème Fraîche for en litt syrligere saus.  
Sausen passer også godt til for eksempel stekt torsk.

 

 

KREKLING OG TYTTEBÆR I NETTBUTIKKEN

 

 


Eldre poster

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres