Fra søtt og fett til sundt og lett

Fra søtt og fett til sundt og lett

Så bikket vi januar igjen. Vi har hatt en fin julehøytid med familie og venner, fri, julehygge og julemat. Masse julemat! Julemiddager, julekaker, konfekt, julefrokoster og julekos - alltid med det lille ekstra på bordet. Et kosthold preget av sukker og fett, og det er lov. Men så er det ekstra godt å rydde bort jula og starte hverdagen. Når til og med ungdommen i hus spør etter en "sukkerfri" periode, er det godt å bytte bort søtt og fett til sundt og lett.

Noen av våre favoritter i januar er frokoster med havregrøt og smoothie. Visste du at du kan få kjøpt norske ville bær i butikken hele året? Jada! Både blåbær og tyttebær, håndplukket i de norske skoger får du i MENY. I tillegg har vi også solbær. Og under lokkene på blåbær- og solbærboksene finner du gode og sunne oppskrifter på smoothies. 

FOR OPPSKRIFTER PÅ SMOOTHIE  klikk her!

Vår favorittgrøt lager vi av steel cut havre fra Den Sorte Havre. Vi topper gjerne med frosne bær, nøtter og frukt. Det gir en god start på dagen for både store og små mager, som metter lenge.

Et annet godt alternativ er å toppe grøten med vårt blåbærsyltetøy. Med over 70 % norske ville blåbær, smakssatt med litt krydder, er syltetøyet både sundt og veldig veldig godt.

Uansett hvordan du starter dagen, ønsker vi alle våre følgere et godt nytt år, og håper mange har energi og motivasjon til å starte det nye året slik de ønsker!

Varme nyttårshilsner fra oss på Røyland Gård.


Eldre poster Nye poster

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres