HURRA! Røyland Gård vant 2. plass årets matskattstipend 2022. Og med det kan vi innkassere 200.000,- et fantastisk bidrag til vår bedrift i vekst.
Lokalmatprodusentene driver, tross begrenset ressurser, mye av produktutviklingen i norsk dagligvare, sier Vegard Kjuus, jurymedlem og MENY-sjef. Alle finalistene produserer i dag unike produkter av høy kvalitet. Samtidig imponerer de stort når det kommer til nytenkning og innovasjon (meny.no).
Begrunnelsen fra juryen:
Røyland Gård på 2. plass med hverdagssyltetøy
"Røyland Gård, som i mange år har utnyttet ville bær i sine premium geleer og syltetøyer, får et stipend på kr. 200 000 for å utvikle flere hverdagsprodukter. Målet er hverdagssyltetøy av kortreiste, ville bær, men også hagebær og frukt levert av lokale bønder.
- Juryen liker vekstpotensialet som ligger i hverdagsproduktene, men ønsker også å premiere filosofien som ligger i bunn: utnyttelse av gode, rene naturressurser, sier Kjuus." (meny.no)