Oste-VM i Trondheim 2023

Ostebord med et nydelig utvalg oster og tilbehør i form av geleer fra Røyland Gård

Nå er mange ystere og osteelskere på vei til Trondheim, både fra inn og utland. Verdens beste ost skal kåres - kan vi ta hjemmeseier denne gangen også? Vi gleder oss :-) Mens vi venter spiser vi selvsagt litt ost.... Trenger du tilbehør til ost med en gang? Her kommer du rett til nettbutikken vår

Guide hvilket tilbehør til hvilken ost

Her har vi laget en tilbehørsguide, som tar utgangspunkt i de største ostekategoriene. Har du allerede en god ost, og ønsker et godt tilbehør, skal du slippe å lete igjennom alle våre produkter, for å finne et som passer til. Du finner din ostekategori i guiden, og ser hva vi anbefaler - smart, ikke sant? 

Nydelig ostefat med ost og kjeks og geleen eple med granskudd

Det er ingen tvil. Her i huset eeelser vi ost. Vi har alle våre favoritter, som benyttes på ulike måter. Minstemann på 7 år er kanskje den aller største osteelskeren. Hvis han kan velge en lørdagskveld, blir det hverken pizza, taco eller burger - Neida! Da blir det ostekveld! Hans favoritt er blåmuggost, og aller helst Nidelven blå fra Gangstad. Eldste gutten er ikke såå glad i tradisjonelt ostefat, men han er veldig glad i å kokkelere, og vil gjerne ha kvalitetsost på rettene sine. Hans favoritt er Cheddar fra Thorbjørnrud som den siste uken både har vært med i en kyllingrett, i burger og et pannestekt ostesmørbrød. Eldstejenta er veldig glad i brie, men den aller største favoritten er Granstubben! Når vi virkelig skal kose oss, steker vi en Granstubben og serverer med solbærsyltetøy. NAM!

Ostefat med oppkuttet ost servert med ripsgele med vanilje

Mor og far i huset har mange av de samme favorittene, men vi setter også veldig pris på det gode utvalget av norsk ost som nå er på markedet, og prøver å stadig utvide horisonten... Men for å trekke frem noen, så er vi veldig glade i det aller mest lokale ysteriet i kommunen;Tjamsland, som både har fastosten Rødlin og ferskosten Rosalita som vi elsker. I tillegg kommer vi ikke utenom Bufar fra Valdresmeieriet, som vi kjøper igjen og igjen. 

Ønsker du flere anbefalinger, kikk på tilbehørsguiden, hvor vi nevner noen favoritter under hver kategori. Klar for noe tilbehør? Her kommer du rett i nettbutikken.

 

Bufar og solbærsyltetøy
Brilliant brie og ripsgele med vanilje

Eldre poster Nye poster

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres