
Lunsjvafler eller luksusvafler? Vafler kan du lage i alle varianter. De kan være mettende og sunne, servert med ost og skinke til et måltid, eller i den andre enden av skalaen; søte og gode servert med is til kaffen. Uansett er det raskt å lage, og røra kan gjerne lages på forhånd. Her kommer oppskrift på både grove lunsjvafler og søte luksusvafler.
GROVE LUNSJVAFLER
Gir 8-10 vaffelplater
125 g grov hvete
100 g havregryn
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
litt salt
3 dl melk
1 1/2 dl surmelk (evt melk)
3 egg
75 g smør
Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett melk, surmelk og egg. Tilslutt tilsettes smeltet smør. La røren svelle i 30 minutter før steking. Dersom røren blir for tykk, tilsett litt mer melk. Server gjerne med ost og skinke eller syltetøy med mye bær. Velbekomme!
LUKSUSVAFLER
Gir ca 10-12 vaffelplater
3 egg
1 dl sukker
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
4 dl melk
2,5 dl fløte
100 g smeltet smør
Bland alt det tørre i en bakebolle. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Rør inn melk og fløte i det tørre. Rør deretter inn eggedosisen, tilslutt tilsettes smeltet smør. La røren svelle i 15 min før steking. Server med deilig syltetøy og rømme, og gjerne is på siden av. Velbekomme!