Inspirasjonssiden

Våre produkter finner du gjerne i ostedisken, men i tillegg til å være et godt følge til ost, passer de også til så mye mye mer. Her vil vi legg til nye spennende serveringsforslag. Har du et nytt tips, vil vi svært gjerne høre fra deg.

OST OG KJEKS

Ost og kjeks har blitt et begrep for helgekosen. Det er når de gode ostene kommer på bordet, akkompagnert med noe sprøtt den kan hvile på, og med noe deilig søtt på toppen.

Lunsjvafler eller luksusvafler?

Vafler kan du lage i alle varianter. De kan være mettende og sunne, servert med ost og skinke til et måltid, eller i den andre enden av skalaen; søte og gode servert med is til kaffen. Uansett er det raskt å lage, og røra kan gjerne lages på forhånd. Her kommer oppskrift på både grove lunsjvafler og søte luksusvafler.

FRISK OSTEKAKE FRA SKOGEN

Denne ostekaken baserer seg på Røylands syltetøy Krydret tyttebær, som inneholder både kanel, nellik, allehånde og vanilje. Syltetøyet gir kaken en friskhet gjennom tyttebærene, og tilfører det lille ekstra via kryddersammensetningen. Kaken er en drøm, både for sjokoladeelskere og de som er mer glad i friske kremkaker.

SUNNE, GROVE OG VELDIG GODE LAPPER (SVELER)

Når sola steiker, gradestokken passerer 20 varme og sommertøyet kommer fram, da flytter vi ut på verandaen. Jeg har verken tid eller lyst til å stå inne på kjøkkenet, så lunsjen må være av det raske slaget. Likevel er det deilig å servere barna noe som gjør godt for kroppen innimellom ispinnene. Disse lappene/svelene er perfekt! Ta frem steketakka så steker du 8 om gangen – supert når vennefamilier stikker innom og vi plutselig er 10 personer til lunsj.

ENKLE KJEKS MED KRYDRET TYTTEBÆR

Er du en av de som gjerne vil ha noe søtt til kaffen, eller kanskje noe deilig når du skal «fika»? Disse kjeksene er enkle og raske å lage, og så gode at de gjerne kan serveres til naboen over gjerdet

kanskje verdens beste tilbehør til verdens beste ost?

At Norge har verdens beste ost, ble opplest og vedtatt i november 2016, da Kraftkar fra Tingvollost ikke bare ble kåret til verdens beste ost, men også verdens beste ost gjennom tidene! Også i 2017 hevdet norske osteprodusenter seg i World Cheese Awards, hvor blant annet Bo Jensen Dairy fikk Super Gold med sin «Lille Aske» og Eggen Gardsysteri oppnådde Gold med osten «Fjellblå». At noen hevder at Norge også har verdens beste tilbehør til ost, det er nok ikke riktig så godt dokumentert, men at vår egen Eple med Granskudd passer godt til blåskimmelost, det sier vi oss gjerne enig i.

GÅ FOR NOE SPESIELT!

Når du skal lage noe ekstra godt til vennefesten, finne en deilig forrett til tre-retteren eller slå til med noe skikkelig godt som helgekos – da er det på tide å se etter Spesialitetsmerket. Eller nei… forresten… dette er de produktene du bør bruke mer av i hverdagen…

FARMEN DESSERTEN, ELLER TILSLØRTE VILLMARKSJENTER SOM VI KALLER DEN, ER EN RASK OG DEILIG BÆRDESSERT ÅRET RUNDT

Husker du desserten Farmen Gaute og Gunnar lagde sammen på Røyland i høst? Den kan lages ute i skogen om høsten, men enda enklere blir det om du har et glass krydret blåbær, og ett glass krydret tyttebær og lager desserten hjemme på kjøkkenet. Du trenger i tillegg litt Sæterrømme og havrekjeks, så er det bare å la barna lage sin egen dessert. Ønsker du lage gourmet-varianten, sprøsteker du den knuste havrekjeksen og topper det hele med multer og gjerne også litt multesirup. Skogsgourmet kaller vi det!

SMULDREPAI MED RØYLANDS KRYDREDE BLÅBÆR

Denne paien er en sunn variant som egner seg godt som en herlig helgelunsj, men den er så god at den gjerne kan serveres som en lun dessert, gjerne med vaniljesaus eller is ved siden av.

 

RIPS MED VANILJE PÅ HJEMMEBAKT GRYTEBRØD OG COTTAGE CHEESE

Skal du lage en deilig helgefrokost, eller gjøre noe ekstra ut av lunsjen? Dette grytebrødet trenger litt planlegging, men er til gjengjeld veldig lett å lage, og krever ingen elting. Det blir så saftig og godt at du vil lage et nytt i morra.