Frisk ostekake fra skogen

FRISK OSTEKAKE FRA SKOGEN
Denne ostekaken baserer seg på Røylands syltetøy Krydret tyttebær, som inneholder både kanel, nellik, allehånde og vanilje. Syltetøyet gir kaken en friskhet gjennom tyttebærene, og tilfører det lille ekstra via kryddersammensetningen. Kaken er en drøm, både for sjokoladeelskere og de som er mer glad i friske kremkaker.

KJEKSBUNN:

150 g oreokjeks

150 g safarikjeks

100 g smør

 

OSTEFYLL:

300 g kremost naturell

80 g melis

1 ts vaniljesukker

5 plater gelatin

0,5 dl sitronsaft

2 dl kremfløte

1 glass krydret tyttebærsyltetøy fra Røyland Gård

 

  1. Knus kjeksen i en food processor. Smelt smør og bland med kjekssmulene. Press blandingen utover bunnen, og delvis oppover kantene i en springform på ca 22 cm. Sett bunnen i kjøleskapet
  2. Pisk kremost, melis og vaniljesukker glatt med en stavmikser. Legg gelatinplatene i vann i 5 min. Varm sitronsaften til kokepunktet. Press ut vannet av gelatinplatene og rør ut i sitronsaften. Rør blandingen inn i ostekremen. Pisk kremfløte til krem og vend inn i osteblandingen. Vend tilslutt inn tyttebærsyltetøyet.
  3. Hell ostekremen over kjeksbunnen. La stå kaldt i minst 3 timer før servering. Pynt med friske eller frosne skogsbær, grønne mynteblader eller andre spiselige blomster. Velbekomme!