VAFFELDAGEN 25. MARS

Lunsjvafler eller luksusvafler? Vafler kan du lage i alle varianter. De kan være mettende og sunne, servert med ost og skinke til et måltid, eller i den andre enden av skalaen; søte og gode servert med is til kaffen. Uansett er det raskt å lage, og røra kan gjerne lages på forhånd. Her kommer oppskrift på både grove lunsjvafler og søte luksusvafler.

GROVE LUNSJVAFLER

Gir 8-10 vaffelplater

 

125 g grov hvete

100 g havregryn

100 g hvetemel

1/2 ts bakepulver

litt salt

3 dl melk

1 1/2 dl surmelk (evt melk)

3 egg

75 g smør

Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett melk, surmelk og egg. Tilslutt tilsettes smeltet smør. La røren svelle i 30 minutter før steking. Dersom røren blir for tykk, tilsett litt mer melk. Server gjerne med ost og skinke eller syltetøy med mye bær. Velbekomme!

LUKSUSVAFLER

Gir ca 10-12 vaffelplater

 

3 egg

1 dl sukker

500 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

4 dl melk

2,5 dl fløte

100 g smeltet smør

Bland alt det tørre i en bakebolle. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Rør inn melk og fløte i det tørre. Rør deretter inn eggedosisen, tilslutt tilsettes smeltet smør. La røren svelle i 15 min før steking. Server med deilig syltetøy og rømme, og gjerne is på siden av. Velbekomme!