Smuldrepai

SMULDREPAI MED RØYLANDS KRYDREDE BLÅBÆR
Denne paien er en sunn variant som egner seg godt som en herlig helgelunsj, men den er så god at den gjerne kan serveres som en lun dessert, gjerne med vaniljesaus eller is ved siden av.

EN PAIFORM  24-26 CM

250 g frosne blåbær

1 ss potetmel

1 dl havregryn

1 dl sammalt spelt

50 g mandler

3 ss rørsukker

50 g smeltet smør

50 g kesam

1 klype Havsnø eller annet flaksalt

1/2 glass krydret blåbær – syltetøy fra Røyland Gård

Bland frosne blåbær og potetmel og ha de i en ildfast paiform.

Lag smuldredeig ved å blande alt det tørre i en bakebolle, vend deretter inn smeltet smør og kesam. Fordel smuldredeigen over blåbærene. Drypp skjeer med krydret blåbærsyltetøy over paien.  Stek paien midt i ovnen i ca 25 minutter, til den er gylden på toppen

Lurer du på hvor du kan finne våre produkter? Se vår forhandleroversikt