Grytebrød

RIPS MED VANILJE PÅ HJEMMEBAKT GRYTEBRØD OG COTTAGE CHEESE
Skal du lage en deilig helgefrokost, eller gjøre noe ekstra ut av lunsjen? Dette grytebrødet trenger litt planlegging, men er til gjengjeld veldig lett å lage, og krever ingen elting. Det blir så saftig og godt at du vil lage et nytt i morra.

 

 

ET STORT BRØD

250 g fint spelt (+ ca 100 g til utbaking dagen etter)

500 sammalt spelt

100 g sammalt rug, grov

1/2 ts tørrgjær

1 ts salt

3 ss honning

2 ss olivenolje

6 dl kaldt vann

Bland alt det tørre, lag en liten grop i midten og tilsett det bløte. Rør sammen for hånd eller med ei tresleiv. Dekk med plast og la den stå på benken til dagen etter (8-12 timer).  Strø godt med mel på benken, og hvelv ut deigen. Dra deigen ut til en flat firkant og brett hjørnene inn mot midten som en konvolutt. Gjenta 3 ganger. Deigen skal nå være elastisk og stram og fin. Legg deigen med skjøten ned på et melet underlag, dryss litt mel over og etterhev i ca 1 time. Varm stekeovnen til 250 grader og sett inn jerngryta til forvarming. Strø litt mel i den varme gryta og hvelv deigen over, slik at skjøten kommer opp. Ta på lokket og stek i 35 minutter. Fjern lokket og stek i ytterligere 15 minutter. Ta ut og avkjøl på rist. Med duften av nybakt brød i hus, kan du nå invitere til fersk bakst med cottage cheese og Røylands rips med vanilje. Velbekomme!

 

Lurer du på hvor du kan finne våre produkter? Se vår forhandleroversikt