Farmen desserten

FARMEN DESSERTEN, ELLER TILSLØRTE VILLMARKSJENTER SOM VI KALLER DEN, ER EN RASK OG DEILIG BÆRDESSERT ÅRET RUNDT
Husker du desserten Farmen Gaute og Gunnar lagde sammen på Røyland i høst? Den kan lages ute i skogen om høsten, men enda enklere blir det om du har et glass krydret blåbær, og ett glass krydret tyttebær og lager desserten hjemme på kjøkkenet. Du trenger i tillegg litt Sæterrømme og havrekjeks, så er det bare å la barna lage sin egen dessert. Ønsker du lage gourmet-varianten, sprøsteker du den knuste havrekjeksen og topper det hele med multer og gjerne også litt multesirup. Skogsgourmet kaller vi det!

Du trenger:

Krydret tyttebær

Krydret blåbær

Sæterrømme

Havrekjeks (f.eks bixit) – gjerne sprøstekt

Multer og multesirup (valgfritt)

Begynn med å kjøre noen havrekjeks i foodprosessoren til de er helt knust. Beregn ca 2 havrekjeks pr pers. Stek i oven på 150* C til de får en gylden farge, ca 10 min. Pisk sæterrømmen til krem. Finn frem ett glass til hver porsjon. Begynn med en god spiseskje havrekjeks i glasset, fyll deretter på en spiseskje sæterrømme og en spiseskje krydret blåbær. Dernest en spiseskje havrekjeks, en spiseskje sæterrømme og en spiseskje krydret tyttebær. Dersom du har multer eller andre bær du vil pynte med på toppen, tar du på litt mer kjeks og rømme, før du avslutter med pynten. Så er det bare å starte kosen! Velbekomme!

 

Lurer du på hvor du kan finne våre produkter? Se vår forhandleroversikt