Artikler

VAFFELDAGEN 25. MARS

Lunsjvafler eller luksusvafler? Vafler kan du lage i alle varianter. De kan være mettende og sunne, servert med ost og skinke til et måltid, eller i den andre enden av skalaen; søte og gode servert med is til kaffen. Uansett er det raskt å lage, og røra kan gjerne lages på forhånd. Her kommer oppskrift på både grove lunsjvafler og søte luksusvafler.

Les mer

Frisk ostekake fra skogen

FRISK OSTEKAKE FRA SKOGEN
Denne ostekaken baserer seg på Røylands syltetøy Krydret tyttebær, som inneholder både kanel, nellik, allehånde og vanilje. Syltetøyet gir kaken en friskhet gjennom tyttebærene, og tilfører det lille ekstra via kryddersammensetningen. Kaken er en drøm, både for sjokoladeelskere og de som er mer glad i friske kremkaker.

Les mer

OST OG KJEKS

OST OG KJEKS OG KANSKJE LITT GODT TILBEHØR
Ost og kjeks har blitt et begrep for helgekosen. Det er når de gode ostene kommer på bordet, akkompagnert med noe sprøtt den kan hvile på, og med noe deilig søtt på toppen. Tidligere var det druer og andre fruktbiter som fikk pryde ostene, men nå ønskes et tilbehør som ikke stjeler den gode ostesmaken, men som heller gjør helhetsbildet totalt. Tilbehøret skal fremme de gode smakene i osten, det skal føles som om biten er et lite måltid i seg selv, men at det ikke er mulig å stoppe, selv om du har fylt tallerkenen med bit etter bit. Vi har forsøkt å lage dette tilbehøret, av de beste norske råvarene. Hvem visste at norske ville bær skulle være så godt med den gode norske osten? Og god norsk ost har vi blitt virkelig bortskjemt med. Vi digger mange oster, og syns vårt tilbehør passer til veldig mange. Vi har testet ut ostene til Himmelspannet, og fant noen skikkelig gode kombinasjoner.

Her er vår lille guide:
KRYDRET BLÅBÆR: Perfekt til brie men også god til muggoster. Vår favoritt- Blåbær og Solglad

KRYDRET TYTTEBÆR: Nydelig på philadelphia/snøfrisk. Vår favoritt - Tyttebær og Skogshorn

RIPS MED VANILJE: Herlig sammen med rødkittost og muggoster. Vår favoritt - Rips og Raudberg

EPLE MED GRANSKUDD: Uimotståelig med muggoster, passer med all ost! Vår favoritt - Eple og Solglad

KREKLING OG TYTTEBÆR: Testvinner i vårt eget testpanel. Blir aldri feil med ost! Vår favoritt - Krekling og Geitberget

Les mer

Årets lokalmatgrûnder 2018

Nå er det opp til publikum å stemme på deres favoritt frem til 9. september.

Røyland gård er en av seks finalister til å bli årets lokalmatgründer 2018.

Vær med å stem frem din favoritt.

Send MATF til 2470 for å stemme på Røyland gård

Du kan stemme så mange ganger du vil.

Les mer

LevLandlig

LevLandlig har saumfart landet for lokaler til bryllupsfeiring i låver fjøs og stabbur. Blant de 6 romantiske stedene de har valgt seg ut, finner du også Røyland Gård som lover sørlandsk bonderomatikk. i autentisk festlokaler.

Les mer

SUNNE GROVE LAPPER (SVELER)

SUND, RASK OG VELDIG, VELDIG GOD LUNSJ PÅ VERANDAEN
Når sola steiker, gradestokken passerer 20 varme og sommertøyet kommer fram, da flytter vi ut på verandaen. Jeg har verken tid eller lyst til å stå inne på kjøkkenet, så lunsjen må være av det raske slaget. Likevel er det deilig å servere barna noe som gjør godt for kroppen innimellom ispinnene. Disse lappene/svelene er perfekt! Ta frem steketakka så steker du 8 om gangen - supert når vennefamilier stikker innom og vi plutselig er 10 personer til lunsj.

Les mer

Kaffekjeks

ENKLE KJEKS MED KRYDRET TYTTEBÆR
Er du en av de som gjerne vil ha noe søtt til kaffen, eller kanskje noe deilig når du skal "fika"? Disse kjeksene er enkle og raske å lage, og så gode at de gjerne kan serveres til naboen over gjerdet

Les mer

Kanskje verdens beste tilbehør til verdens beste ost?

At Norge har verdens beste ost, ble opplest og vedtatt i november 2016, da Kraftkar fra Tingvollost ikke bare ble kåret til verdens beste ost, men også verdens beste ost gjennom tidene! Også i 2017 hevdet norske osteprodusenter seg i World Cheese Awards, hvor blant annet Bo Jensen Dairy fikk Super Gold med sin "Lille Aske" og Eggen Gardsysteri oppnådde Gold med osten "Fjellblå". At noen hevder at Norge også har verdens beste tilbehør til ost, det er nok ikke riktig så godt dokumentert, men at vår egen Eple med Granskudd passer godt til blåskimmelost, det sier vi oss gjerne enig i.

Les mer

Varmrøkt makrell og krydret blåbær

GÅ FOR NOE SPESIELT!
Når du skal lage noe ekstra godt til vennefesten, finne en deilig forrett til tre-retteren eller slå til med noe skikkelig godt som helgekos - da er det på tide å se etter Spesialitetsmerket. Eller nei... forresten... dette er de produktene du bør bruke mer av i hverdagen...

Les mer

Farmen desserten

FARMEN DESSERTEN, ELLER TILSLØRTE VILLMARKSJENTER SOM VI KALLER DEN, ER EN RASK OG DEILIG BÆRDESSERT ÅRET RUNDT
Husker du desserten Farmen Gaute og Gunnar lagde sammen på Røyland i høst? Den kan lages ute i skogen om høsten, men enda enklere blir det om du har et glass krydret blåbær, og ett glass krydret tyttebær og lager desserten hjemme på kjøkkenet. Du trenger i tillegg litt Sæterrømme og havrekjeks, så er det bare å la barna lage sin egen dessert. Ønsker du lage gourmet-varianten, sprøsteker du den knuste havrekjeksen og topper det hele med multer og gjerne også litt multesirup. Skogsgourmet kaller vi det!

Les mer